Lichtpuntjes

Lichtpuntjes

Gepubliceerd: 13 oktober 2020
Laatst bewerkt: 30 oktober 2020
Geschreven door: Menno van der Waal

1 

Lichtpuntjes voor beveiligers!

#dekrachtvanverschil

Lichtpuntjes!

De coronacrisis heeft ook de beveiligingssector hard geraakt. Niet alleen zijn veel bedrijven in de problemen gekomen, ook veel medewerkers zien hun toekomst somber in. The Flying Dutchman @ Work zet zich voornamelijk in om vooral dat laatste te voorkomen.

 

2

 

Opgeven is geen optie!

Zeker in de evenementen- en horecabranche is de crisis hard aangekomen en is er nog geen concreet zicht op herstel. De overheid is getroffen bedrijven en medewerkers financieel tegemoet gekomen, maar dat biedt geen oplossing op de langere termijn. Het team van Esmeralda Brand is gespecialiseerd in het aan geschikt werk helpen van beveiligers. Zij ontkent niet dat ook haar bedrijf het moeilijk heeft, maar benadrukt dat je vooral nu ook naar de kansen moet blijven kijken

 

3

 

Beveiliging blijft altijd nodig!

“We hebben een aanpak die voor zowel opdrachtgevers als kandidaten alleen maar voordelen biedt. Beveiliging blijft altijd nodig en wat wij doen is ervoor zorgen dat de juiste beveiliger op de juiste plek terecht komt, wat vrijwel altijd resulteert in een vaste baan.”

 

4

 

Bemiddelingsbureau

TFD@Work is geen “uitzendbureau” voor beveiligers! “We zijn een bemiddelingsbureau!” En in vergelijking met uitzendbureaus besteden we veel meer persoonlijke aandacht aan kandidaten. We zorgen bijvoorbeeld voor intensieve begeleiding en aanvullende opleidingen. Dat kan omdat wij met onze opdrachtgevers langdurige samenwerkingen aangaan.

 

5

 

Het verschil maken

Zeker nu is het fijn voor beveiligers als zij wat hulp kunnen krijgen bij het vinden van een nieuwe of betere werkkring. Reden voor The Flying Dutchman @ Work om intensief door te gaan met het bemiddelen tussen kandidaten en geschikte werkgevers. 

 

6

 

Een luisterend oor bieden

“We willen deze mensen in tijden van onzekerheid ook een luisterend oor bieden. Ze blijken dan vaak meer in hun mars te hebben, dan je op grond van hun CV zou verwachten. Dat kan net het verschil maken, als wij ze aan een werkgever voorstellen. Het is de kunst om te analyseren wat iemand nu echt wil en waar hij of zij het beste tot zijn of haar recht kan komen.”

 

7

 

Streven naar een win-win

Natuurlijk voert TFD@Work ook voortdurend gesprekken met werkgevers. “Voor beide doelgroepen streven we naar een win-win situatie. Natuurlijk moeten we in deze tijden allemaal wat water bij de wijn doen, maar met zijn allen kunnen we de beveiligingsbranche gezonder maken. 

 

8

 

"Cowboys"

Tenminste, als we de juiste afspraken maken met elkaar”, aldus Esmeralda die zich er mateloos aan stoort dat sommige bedrijven samenwerkingen aangaan met zogenoemde ‘cowboys’, die maling hebben aan arbeidsvoorwaarden en daar nog mee wegkomen ook. “Wij kiezen ervoor om er te zijn vóór de beveiliger en te werken met de regels die we met elkaar hebben afgesproken.”

 

9

 

Niks mee te maken!

Esmeralda waarschuwt beveiligers om niet in zee te gaan met bedrijven die alleen op snel geld uit zijn. “Ze kloppen ook bij ons aan, maar ik wil er niets mee te maken hebben. Wij werken alleen met mensen op contractbasis. Ik roep daarom iedereen die voorlopig zonder werk zit op om contact met ons op te nemen.

 

10

 

Vandaag niet? 

Ben je evenementenbeveiliger en wil je richting objectbeveiliging of mobiele surveillance? Bel ons dan of stuur een e-mail. Heb je wel werk, maar is dat niet naar je zin of komt men de afspraken niet na? Wij gaan kijken of we iets voor jou kunnen betekenen!

 

11

 

Zoeken naar goede kandidaten

We blijven zelf natuurlijk ook zoeken naar goede kandidaten. Onze opdrachtgevers kunnen hun vacatures door ons laten plaatsen op de bekende vacaturesites. Dat kost niets extra. Wij zijn erin gespecialiseerd om de juiste beveiliger bij het juiste bedrijf onder te brengen. En dankzij onze technologie gaat dat heel snel. Als klant krijg je de flexibiliteit in contracten en ontzorgen we in het gehele proces van werving tot en met administratieve afhandelingen. Eerst 1040 uur op proef en daarna in bijna alle gevallen met een vast dienstverband, zonder kosten voor de overstap.”

 

Wil jij op de hoogte blijven van de leukste kansen die perfect bij jou passen? Schrijf je dan in voor onze Job alert! 

Klik hier!

Esmeralda

Recente vacatures

Blijf via e-mail op de hoogte

Wanneer je je aanmeldt voor onze job alert, ontvang je periodiek een actueel overzicht van de nieuwste vacatures per e-mail.
inschrijven job alert