50+ en aan het werk

50+ en aan het werk

Gepubliceerd: 23 november 2020
Laatst bewerkt: 13 januari 2021
Geschreven door: Ellen Willems

50+ plus en aan het werk

50+ en aan het werk

#dekrachtvanverschil 


Ik ben Ellen, werk sinds mei 2017 bij TFD@Work en ben verantwoordelijk voor HR-zaken. Voor al je personele vragen kun je bij mij terecht. Hoe ben ik eigenlijk bij TFD@Work terecht gekomen?

Leeftijd is maar een getal
Ten eerste: leeftijd is voor mij maar een getal. Eén van de vele doelen in mijn leven is altijd geweest om gezond oud te worden. Ik realiseer mij wel dat alles afhankelijk is van een goede gezondheid. Ik let al jaren op mijn eten, 4x per week trek ik mijn hardloopschoenen aan, ben een nooit-roker, en naast mijn werk geniet ik volop van het leven.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging
In 2013 besloot ik, na 15 jaar als ambtenaar te hebben gewerkt, zelf ontslag te nemen. Geloof mij dat faciliteiten bij een gemeente heel goed zijn en daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt. Ik heb de bachelor opleiding Personeel & Management afgerond. Maar ik was het zat: het hokjes denken, vriendjespolitiek en eigenlijk was mijn jas gewoon te krap geworden. Iedereen verklaarde mij voor gek: “Ellen, je bent gek en al je zekerheden dan!?” Ik was inmiddels 51 jaar en het enige wat ik dacht: “Ik wil wat anders.”


Ik kwam in het bedrijfsleven terecht en ik kan je vertellen, dat was shocking voor mij, als oud ambtenaar. Geen klanten betekende gewoon geen geld en geen geld was geen salaris. Met andere woorden gewoon keihard werken voor je centen. Na drie jaar besloot de directeur zijn bedrijf om bedrijfseconomische redenen te sluiten. Achteraf deed hij dit om van een aantal mensen af te komen en helaas was ik daar één van. Ik werd met een vaststellingsovereenkomst naar huis gestuurd en dacht : “Bedankt hoor meneer de directeur”! De arbeidsmarkt zat in 2016 in een diep dal en om als 50 plusser aan een baan te komen was op dat moment heel lastig.

Leren
Op 1 oktober 2016 kwam ik uiteindelijk thuis te zitten. “Wanneer je, je baan verliest ga je een rouw proces in” werd mij verteld. Ik heb de laatste drie maanden van 2016 gebruikt om te landen op aarde, zoals ik al zei: ik zat er even goed doorheen en ik was de afgelopen 3 jaar mijzelf toch een klein beetje kwijt geraakt. Ik nam een coach in de arm, meldde mij aan bij Jobon ( https://jobon.nl ) schreef mij in voor de hele marathon van Rotterdam.
Toen werd het 1 januari 2017, ik dacht dit wordt mijn jaar, als realistisch doel had ik gesteld, 1 juni 2017 wil ik weer aan het werk zijn!


Ik kan je zeggen dat de bedrijven echt niet bij mij aan de deur stonden. Ik heb in deze periode zoveel genetwerkt, mijn LinkedIn profiel geprofessionaliseerd en vooral leuke mensen leren kennen! Ik heb meer dan honderd sollicitatiebrieven verstuurd en ik denk dat er hooguit 25 bedrijven de moeite hebben genomen om een reactie te sturen. Ik ben in mijzelf blijven geloven en dacht : het komt goed, er komt echt wel iets op mijn pad. Opgeven was voor mij geen optie! Er moet toch een werkgever zijn die verder kijkt dan mijn CV? Ik kreeg zelfs nog het advies, laat je leeftijd gewoon weg op je CV dan word je sneller uitgenodigd!
Je krijgt te maken met van die jongetjes die net van school komen en als recruiter bij een uitzendbureau werken. Zo mevrouw, dat is wel een mooie nette CV, maar… Dan dacht ik: “Snotneus, help mij gewoon aan een baan. En dan vervolgens hoorde je niets meer van ze. Herkenbaar? In totaal heb ik acht maanden thuis gezeten.


Ik heb toen besloten om deze tijd te gebruiken om keihard aan mijzelf te werken. Zoals ik in het begin van dit verhaal vertelde: Ik wilde stappen maken, het beste uit mijzelf halen! Ik had samen met 4 dames die ook in between jobs zaten een intervisiegroepje opgericht, vooral bedoeld om elkaar scherp te houden en te steunen. In deze tijd heb ik heel veel over mijzelf geleerd.

Stappen zetten
Ik had mijzelf een doel gesteld: een organisatie vinden waar ik onderdeel van een team zou zijn om met het team een resultaat te gaan neerzetten. Een team een taak! In mei 2017 zag ik op Linkedin een oproep voorbijkomen: “Wie wil mij helpen de komende zomerperiode, ik zoek administratieve ondersteuning voor twee dagen per week”. Ik dacht wat heb ik te verliezen en heb meteen gereageerd. Ook heb ik uiteraard een kijkje genomen op de website van het bedrijf. Ik had het idee dat dit een bedrijf kon zijn dat aansloot op mijn doel.


Hierna reageerde ik meteen, mijn CV opgestuurd en toen wachten. En wat duurt wachten lang als je iets graag wilt! Ik vergeet de dag niet meer dat ik gebeld werd met de mededeling: “Wil je komen praten.” Maandag 15 mei 2017, ik stond op de Blaak in Rotterdam het kampioenschap van Feijenoord te vieren. Ik dacht: “Geen woorden maar daden, Lets go!”


De dag van het gesprek was ik super zenuwachtig. Na een lange tijd in mijzelf te hebben geïnvesteerd begonnen nu dan de vruchten zich af te werpen, dacht ik. De ontvangst was allerhartelijkst en het gesprek was heel ontspannen en ik voelde mij meteen op mijn gemak. Esmeralda Brand vertelde heel gepassioneerd waar zij voor stond en wat zij wilde gaan bereiken. Zij keek verder dan mijn CV. Ik dacht meteen: “Voor dit bedrijf wil ik graag werken!

Let's Go!

 

31 mei 2017 was mijn eerste werkdag!


Ruim drie jaar verder werk ik er nog steeds. Inmiddels heb ik een vaste aanstelling en werk in super gezellig team. Ondanks mijn leeftijd stel ik mij open voor alles! De Seu-opleiding afgerond, VCU –VIL gehaald, leren werken met nieuwe systemen, geen probleem voor mij. Ik hang niet de wijze oudere uit met: “Mij valt niets meer te leren” Ik leer zoveel van mijn jongere collega’s. Dat maakt het werken bij TFD@Work zo leuk.
Geloof me: het was echt niet gemakkelijk net als iedereen heb ik ook mijn onzekerheden. Ik moest gewoon weer van onderaf aan beginnen, mijzelf weer gaan bewijzen!


"Zolang je in jezelf blijft geloven , is leeftijd geen issue!"

 

5

Esmeralda

Recente vacatures

Blijf via e-mail op de hoogte

Wanneer je je aanmeldt voor onze job alert, ontvang je periodiek een actueel overzicht van de nieuwste vacatures per e-mail.
inschrijven job alert