Objectbeveiliging

Objectbeveiliging

Gepubliceerd: 14 januari 2021
Laatst bewerkt: 14 januari 2021
Geschreven door: Menno van der Waal

Bekijk vacatures

Objectbeveiliging

TFD Academy: Objectbeveiliging 

#dekrachtvanverschil

Objectbeveiliging

Waar mensen zijn, zijn risico’s. Wanneer we kijken naar objecten als kantoorpanden, overheidsgebouwen, winkelcentra of bijvoorbeeld een station is er bijna altijd een stroom van mensen aanwezig. Klanten komen en gaan, leveranciers komen producten brengen en of ophalen of passagiers rennen van het ene perron naar het andere om hun trein nog net op tijd te kunnen halen.

Object beveiligers zijn daar om de veiligheid van alle mensen binnen het object en de veiligheid van het object zelf, op een professionele manier te waarborgen. Daarbij is het de kunst om gastvrij en klantgericht te handelen. Heeft er iemand een vraag over de weg in het object beantwoord een beveiliger deze natuurlijk! Kan iemand de weg niet vinden? Dan loopt de beveiliger even stukje mee, wanneer dat kan natuurlijk!

 24/7

24/7

Naast veiligheid overdag zorgen object beveiligers ook voor de veiligheid na sluitingstijd. Zo worden er brand en sluit rondes gelopen en kan het zo zijn dat er op een object altijd een beveiliger aanwezig is. Veel van het werk van een beveiliger is preventief, ervoor zorgen dat iets juist niet gebeurt in plaats van het oplossen van het probleem wanneer het al gebeurt is. Maar wanneer het nodig is kan er natuurlijk reactief gehandeld worden. Actie ondernemen wanneer er zich een onveilige situatie voor doet.

Er is meer

Er is meer!

Object beveiliging zou je kunnen zien als een overkoepelende term. Hierbinnen zijn veel vormen en soorten beveiliging te vinden. Elk object heeft namelijk een eigen manier van beveiliging nodig! Zo heeft een object waar veel vrachtwagens en koeriers diensten komen een stuk logistieke beveiliging nodig. Heeft een object een receptie dan kan hier ook een beveiliger, een security host, plaats nemen, deze beveiliger heeft goede skills als het gaat om het ontvangen van bezoekers, personeel of klanten.

EHBO

Help!

Een beveiliger heeft naast het wettelijk verplichte diploma Beveiliger 2 ook het certificaat bedrijfshulpverlener of EHBO. Zo kan onze beveiliger indien gewenst een (al dan niet ondersteunende of coördinerende) rol spelen in uw BHV organisatie.

Ben jij na het lezen van dit stuk er helemaal klaar voor om de volgende stap in jouw carrière als beveiliger te zetten? Kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben!

Bekijk vacatures

Esmeralda

Recente vacatures

Blijf via e-mail op de hoogte

Wanneer je je aanmeldt voor onze job alert, ontvang je periodiek een actueel overzicht van de nieuwste vacatures per e-mail.
inschrijven job alert