Agressie: Wat is de bron? - Intern

Agressie: Wat is de bron? - Intern

Gepubliceerd: 1 februari 2021
Laatst bewerkt: 26 januari 2021
Geschreven door: Menno van der Waal

Wat is de bron?

TFD Academy: Wat is de bron? 

#dekrachtvanverschil 

Wat is de bron?

Agressie is te verdelen in twee bronnen. Een interne bron en een externe bron. Kennis van de bron kan jou helpen de situatie te controleren.

Intern 

Intern

De interne bron van agressie is te interpreteren als agressie vanuit de persoon zelf. Dit kan komen door een aantal oorzaken. Denk hierbij aan:

  • Neurologische en neuro-chemische afwijkingen
  • Psychiatrische oorzaken.
  • Persoonlijkheidsstoornissen
  • Pijn (fysiek)
  • Psychologische invloeden.

Misschien door alleen al naar deze termen te kijken zou je een inschatting kunnen maken van waar deze bron van agressie, binnen het vakgebied beveiliging, meer voor zou kunnen komen. Precies, zorgbeveiliging. Bovenstaande termen hebben allemaal betrekking tot agressie die vanuit een persoon zelf kan komen. Misschien heeft iemand een afwijking in de hersenen, waardoor hij of zij zich niet goed kan uiten, hierdoor kan grote frustratie ontstaan waar vanuit weer agressie kan ontstaan. Aan deze bronnen kan jij niet veel doen. Maar het is wel handig om kennis hiervan te hebben. Hierdoor kan je je inleven in de persoon en de situatie. Op de externe bronnen heb je meer invloed. Deze gaan namelijk over agressie vanuit reactie op de omgeving. Misschien herken je dit wel bij jezelf?

Meer weten over agressie? Dat kan! Klik op de knop hieronder en ga door naar het volgende blog over agressie

Klik hier!

 

Esmeralda

Recente vacatures

Blijf via e-mail op de hoogte

Wanneer je je aanmeldt voor onze job alert, ontvang je periodiek een actueel overzicht van de nieuwste vacatures per e-mail.
inschrijven job alert