CAO Uitzendkrachten

Een uitzendkracht is een werknemer die in dienst is bij een uitzendbureau. De uitzendkracht wordt ingehuurd door een ander bedrijf om werkzaamheden te verrichten. Het uitzendbureau fungeert als tussenpersoon tussen de uitzendkracht en het bedrijf waar de uitzendkracht werkt. Uitzendkrachten kunnen worden ingezet voor verschillende soorten werk. Denk hierbij aan administratieve taken tot aan productiewerk. Daarnaast komt het ook voor in de beveiliging.

Wij (The Flying Dutchman @Work) zijn een uitzendbureau die gespecialiseerd is in de beveiliging. Wij doen meer dan alleen beveiliging vacatures aanbieden. We begeleiden de beveiliger binnen één jaar naar een vaste baan. Nadat je gesolliciteerd hebt wordt er een persoonlijke recruiter toegewezen die je gedurende het sollicitatieproces helpt. Na de positieve kennismaking word je voorgesteld bij je toekomstige werkgever. Zodra je bent aangenomen, wordt alles Fin orde gemaakt, zodat je aan de slag kunt als beveiliger uitzendkracht. Gedurende het jaar word je persoonlijke begeleidt door onze collega’s. Wij blinken uit in het persoonlijk begeleiden, hebben oprechte interesse en waarderen iedere beveiliger.

Als je gaat werken voor een uitzendbureau val je onder een CAO uitzendkrachten. Wij hanteren de NBBU CAO uitzendkrachten voor de uitzendkracht. Wil je meer lezen over de NBBU CAO uitzendkrachten? Klik dan hier. In de CAO uitzendkrachten wordt de schriftelijke overeenkomst tussen één of meer werkgevers beschreven waarin afspraken zijn vastgelegd over de arbeidsvoorwaarden, zoals lonen, werktijden vakantiedagen, pensioenen en andere arbeidsomstandigheden.

Vanaf 1 juli 2023 is de nieuwe wet ingegaan met betrekking tot pensioen opbouw voor uitzendkrachten. De uitzendkrachten bouwen vanaf de eerste dag dat zij werkzaam zijn als uitzendkracht pensioen op. Dit was voorheen niet het geval. Pas na een periode van 8 gewerkte weken bouwde je als uitzendkracht pensioen op. Wij zijn aangesloten bij Stipp pensioen. Lees meer over Stipp pensioen.

De CAO beveiliging regelt de arbeidsvoorwaarden voor werknemers die werkzaam in de beveiligingssector in Nederland. De CAO beveiliging wordt afgesloten tussen werkgevers en vakbonden die de belangen van werknemers vertegenwoordigen. In de beveiliging bestaan twee soort CAO’s, namelijk de CAO particuliere beveiliging en de CAO Veiligheidsdomein.

In de CAO beveiliging worden de volgende aspecten behandeld:

  • Salarissen en toeslagen: De CAO beveiliging bepaalt de hoogte van het basisloon voor verschillende functies binnen de beveiligingsbranche, evenals eventuele toeslagen voor nachtdiensten, overuren of het werken op bijzondere dagen.
  • Werkuren: De CAO beveiliging kan regels vaststellen met betrekking tot de maximale werktijden, pauzes en rusttijden.
  • Vakantie en verlof: De CAO beveiliging regelt het recht op vakantiedagen, vakantiegeld en andere vormen van verlof, zoals ziekteverlof of ouderschapsverlof.
  • Scholing en ontwikkeling: De CAO beveiliging kan bepalingen bevatten over het recht op scholing, training en persoonlijke ontwikkeling voor werknemers in de beveiligingssector.
  • Arbeidsomstandigheden en veiligheid: De CAO beveiliging kan voorschriften bevatten met betrekking tot gezondheid en veiligheid op de werkplek. Denk hierbij aan beschermende kleding en procedures voor noodgevallen.
  • Arbeidscontracten: De CAO Beveiliging kan bepalingen bevatten met betrekking tot de duur van arbeidsovereenkomsten, proeftijden en opzegtermijnen.

De CAO wordt doorgaans periodiek herzien en bijgewerkt door onderhandelingen tussen vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers. Het doel is om eerlijke arbeidsvoorwaarden te bieden en een evenwicht te vinden tussen de belangen van werknemers en werkgevers binnen de beveiligingsbranche.

Wil je meer lezen over wat je allemaal moet weten over de CAO beveiliging? Klik dan hier.