Stipp Pensioen

Stipp pensioen is de pensioensregeling voor uitzendkrachten. Stipp pensioen is beschikbaar voor elk uitzendbureau, ongeacht welk branche de uitzendorganisatie werkzaam is. Wil je meer weten over wat Stipp pensioen inhoudt? Lees dan verder.

Als je voor een uitzendbureau aan de slag gaat heb je recht op pensioen. Een Uitzendbureau dient de uitzendkracht aan te melden bij Stipp pensioen. Een voorwaarde om in aanmerking te komen voor Stipp pensioen is wel dat de uitzendkracht minimaal 18 jaar oud is.

Op 30 mei 2023 heeft de Eerste Kamer ingestemd met een nieuwe pensioenwet, de Wet toekomst pensioenen. Als gevolg hiervan verandert het oude pensioenstelsel, inclusief de regeling voor uitzendkrachten. Voorheen gold er een wachttijd voordat de opbouw van pensioen voor een uitzendkracht kon beginnen, maar deze is nu afgeschaft. Uitzendkrachten bouwen vanaf de eerste dag van hun dienstverband als uitzendkracht pensioen op. De wachttijd was voor 1 juli 2023 vastgesteld op een periode van 8 gewerkte weken. Uitzendkrachten die op 1 juli 2023 nog in de wachttijd zaten, bijvoorbeeld omdat ze op 1 juni 2023 waren begonnen met werken, werden per 1 juli 2023 direct aangemeld bij Stipp pensioen. De resterende wachttijd hoefde dus niet meer te worden doorlopen.

Stipp pensioen is een pensioenregeling die specifiek is ontworpen voor uitzendkrachten en gedetacheerden. Wanneer je vertrekt bij Stipp pensioen, bijvoorbeeld omdat je een baan aanneemt bij een andere werkgever met een andere CAO, blijft het opgebouwde pensioenkapitaal behouden. Dit is echter afhankelijk van de verwachte pensioenuitkering. Ga naar Stipp pensioen om te zien wat je hebt opgebouwd.

Het kan zijn dat je bij meerdere werkgevers hebt gewerkt, dus verschillende pensioenen hebt opgebouwd. Ga dan naar mijn pensioen overzicht. Hier kun je zien wat je hebt opgebouwd aan pensioen uitzendkracht. Daarnaast heb je bij Stipp pensioen ook twee soorten regelingen. Als je start als uitzendkracht begin je in de basisregeling. Heb je 52 weken gewerkt dan ga je automatisch over naar de plusregeling.

Als uitzendkracht heeft het voordelen om te werken via een uitzendbureau. Zo biedt een uitzendbureau een breed scala aan werk en de flexibiliteit in werkuren. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen, diverse werkervaring op te doen en door het uitgebreide netwerk van een uitzendbureau makkelijker een baan te vinden die aansluit bij jouw wensen.

Als uitzendkracht heb je de mogelijkheid om bij verschillende bedrijven aan de slag te gaan, waarbij je waardevolle werkervaring opdoet en de bedrijfscultuur leert kennen. Dit biedt het voordeel dat je kunt kiezen voor het bedrijf dat het beste bij jou past. Werk je als beveiliger via een uitzendbureau, dan is het bedrijf verplicht om jou conform de inlenersbeloning te betalen.

De inlenersbeloning is een regeling voor uitzendkrachten en gedetacheerden, die ervoor zorgt dat zij hetzelfde salaris verdienen en ontvangen als de vaste personeelsleden van het bedrijf waar zij worden ingezet.

Bij The Flying Dutchman @Work gaan we verder dan alleen het aanbieden van beveiliging vacatures. We begeleiden je naar een vaste baan. Ben je benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact op met één van onze recruiters.